Založ si blog

Pán Premiér. #pokazilsito

Správanie premiéra mi pripomína vtip, kedy ráno Igorko plače v posteli, že nechce ísť do školy, lebo mu všetci robia zle. Mama ho posilňuje že musí, veď je tam riaditeľ.

Človek pri zmysloch žijúci dnešnú realitu nepopiera, že sedieť na premiérskej stoličke musí byť rovnako príjemné ako bosému človeku chodiť po žeravých uhlíkoch. Dobré správy sa minuli, rozpočtový deficit stúpa ako nekontrolovateľne vystrelená raketa, počet úmrtí začína atakovať hranicu úmrtí počas druhej svetovej vojny.

Vnímaním premiéra je avšak volič skutočne nevďačný, lebo:

  • lov na gangstrov predchádzajúcej vládnej garnitúry stratil povestné korenie
  • kadernícky počin teenagera a podobné bonmoty odsúdil za nevhodný, ale už (bohužiaľ) obvyklý prejav
  • začína sa strácať v skutočnosti, kto predstavuje skutočné vedenie krajiny. Raz je to hlavný hygienik, druhý raz pandemická komisia, tretí krát rozhodovanie je prenechané na niekoho, kto sa rozhodne neprísť alebo naopak, kto príde na koaličnú radu
  • miesto riešenia kvality vakcíny riešime jej aristokratický pôvod
  • hľadanie vinníka sa rieši prozaickým ukázaním prsta na druhého

Príkladov by bolo omnoho viac. Jedným slovom: #pokazilsito

Igor Matovič ešte v opozícii využil k svojej kampani slogan, ktorý “našiel“ vo filme Lovci gangstrov: Zlo potrebuje k víťazstvu jedinú vec. Aby dobrí ľudia neurobili nič. (Edmund Burke). Áno. Vtedy sme ani netušili, že práve tento výrok premiér aplikuje pre  jeho vládnutie. Jeho nekonaním stačí, aby sme zabudli, ako vybraní SMERáci sa snažili si sprivatizovať všetko, čo v tejto krajine zostalo, či už v hmotnej alebo nehmotnej podobe. Vlastne už zabúdame, čo je podstatné pre chod krajiny, lebo novovznikajúce existenčné problémy širokej skupiny voličov prirodzene zužujú náš pohľad na všetko, čo sa okolo nás deje.

Premiér by mal skutočne ešte prísnejšie dodržiavať tento citát. Nerobiť nič, a opustiť jeho funkciu. Lebo zlo v minulých voľbách skutočne zvíťazilo.

Premeny Trenčianskej stanice 1983 – 2021

23.04.2021

Som ročník narodenia 1978. Zatváram oči, presúvam sa do roku 1983, kedy som mohol mať 5 rokov, a v pamäti si vykresľujem Trenčiansku železničnú stanicu a skúsim paralelne hľadať rozdiely so súčasnosťou. rok 1983) Kĺbový Ikarus so sprievodnou dymovou clonou nás vykladá na zastávke. Aby som sa v nej nestratil, držím mamu za ruku a ako dieťa rovno [...]

Celoplošný chaos.

15.01.2021

Otázka (ne)potreby ďalšieho kola celoplošného testovania eskaluje k čoraz väčšej koaličnej kríze. Na vlne napätia medzi koaličnými partnermi a ich názormi k testovaniu si úplne poľahky surfuje SMER s HLASOM a zbierajú dávno stratené preferencie. Nech už sú fakty o testovaní na ktorejkoľvek strane misky váh, akosi sme zabudli na podstatnejšie [...]

Aká je spravodlivosť v kauze p. Lučanského?

03.01.2021

Ak je niekto k tebe milý, buď voči nemu milý. Ak ti je nepriateľom, buď k nemu spravodlivý. (Konfucius). Plejáda “skalpov“ (hanlivý a nevhodný výraz viem), iba citujem nášho pána premiéra Matoviča začala niekde p.Kajetánom Kičurom. Aby som sa chronologicky nemýlil a nikoho neobišiel, ruke polície, pardon – “spravodlivosti“ neunikli mnohé zvučné mená [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

birosstanislav

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 20737x
Priemerná čítanosť článkov: 2304x

Autor blogu

Kategórie