Založ si blog

Zúfalý premiér, zúfalá krajina.

Slovensko prekvapilo. A opäť nie v dobrom. V rámci EU sme najnáchylnejší uveriť konšpiračným teóriám o (ne)existencii Covid-u a faktami s témou súvisiacimi. Toľko správ z českého rádia Impuls.

Nedalo mi, a len tak námatkovo som pozrel pár „zaručených“ internetových príspevkov.

Hoax prvý. Coca cola a antigénové testy. Rakúsky poslanec demonštroval, že tento jeden z najobľúbenejších nealko drinkov, po jeho aplikácii na testovacie políčko vykáže pozitívny výsledok. Dodnes som bol presvedčený, že antigénové testy sa aplikujú najmä výterom z nosa. Koľko ľudí si je  pred odberom ochotný „šnupnúť“  tohto drinku do dýchacích ciest aby bol vyhlásený za pozitívneho? Neviem. Je to rovnako logické, ako pár snažiaci sa o dieťa na tehotenský test aplikuje mužský moč. Antigénové testy akokoľvek spoľahlivé,  celoplošnému povinnému testovaniu neprišiel na chuť nikto, ani po Slovenskom pilotnom pokuse.

Hoax druhý. Pitie metanolu, prípadne vybraných druhov čistiacich prostriedkov s jeho obsahom ako ochrana pred Covid19. Bravó. Bojím sa nákazy, googlim rôzne stránky ale nepreštudujem práve jeho nežiadúce účinky. Tak konzumenta čaká chvíľku opojný pocit po užití, a potom už len smrť prípadne iné vážne komplikácie. Myslím že toto ďalej nepotrebuje komentár. K uvedenému hoaxu možno priradiť recept slovenského vodcu, jeho kombinácie kvapiek proti kašľu s alkoholom. Je jedno aké kvapky, je jedno aký alkohol. Ak si dáte aspoň zo päť, šesť, možno na chvíľu zabudnete ako Vám je zle. Alebo rozmýšľate či Vám je zle z alkoholu alebo korony. No ak to s alkoholom poriadne nepreženiete, máte šancu že prežijete. Aj Covid, aj opicu.

Hoax tretí. Bill Gates, Americká vláda, u nás možno aj George Soros a implantácia mikročipov pri očkovaní. Uvedenej teórii verí podľa správ RTVS (tej o Gatesovi) približne 28% Američanov. U nás štatistiky k tejto teórii nie sú. Ale vidím istú paralelu, tak si myslím že na Slovensku možno to percento mohlo byť ešte vyššie. U nás Harabin, v USA Donald Trump vyhrali (posledné) prezidentské voľby. Aký hoax, taká logika. Na záver treba dodať, že informácií aké čipy, na čo by v našom tele mali slúžiť už toľko nie je. A vôbec by som nebol prekvapený, že veľká časť ľudí vyznávajúca túto teóriu ani nevie čo to mikročip vlastne je.

Hoax štvrtý až nekonečno. Vlastne prepáčte,  podávané informácie našim pánom premiérom. Menia sa rýchlosťou dní, niekedy hodín. Aj pri najväčšej snahe pochopiť, že pandémia takýchto rozmerov v Európe už nebola veľmi dlho, a mnohé sa rieši za pochodu, jeho myšlienkovým pochodom nechápem. Teda nielen ja. Zatvorme obchody, ale až potom keď stihneme nakúpiť. Zakážme cestovanie, ale vhodná výhovorka, prepáčte, výnimka sa vždy nájde. Rozdáva domáce úlohy svojim ministrom ako deťom, teda uvedené tak komunikuje, ale výsledok známkovania rovnako ako presné zadania sú neznáme. Ak sa niečo pokazilo, tvári sa ako malé dieťa ktoré vinu hádže všade okolo. Žiadnym spôsobom nechcem znevažovať nevyhnutné protiepidemiologické opatrenia. Epidemiológov tu máme asi tak 5 miliónov, ja ale nie som. Ale ak nás situácia núti prijať reštrikčné opatrenia, spoločne s nimi by mal vychádzať akýsi príbalový leták s námetom riešení. Pri tak chaotickej situácii aká vďaka jeho (ne)konaniu vzniká, nemožno sa diviť nárastu dezinformácií. Lebo zúfalý človek robí zúfalé činy. No zúfalý premiér je to posledné, čo potrebujeme.  

Premeny Trenčianskej stanice 1983 – 2021

23.04.2021

Som ročník narodenia 1978. Zatváram oči, presúvam sa do roku 1983, kedy som mohol mať 5 rokov, a v pamäti si vykresľujem Trenčiansku železničnú stanicu a skúsim paralelne hľadať rozdiely so súčasnosťou. rok 1983) Kĺbový Ikarus so sprievodnou dymovou clonou nás vykladá na zastávke. Aby som sa v nej nestratil, držím mamu za ruku a ako dieťa rovno [...]

Pán Premiér. #pokazilsito

19.02.2021

Správanie premiéra mi pripomína vtip, kedy ráno Igorko plače v posteli, že nechce ísť do školy, lebo mu všetci robia zle. Mama ho posilňuje že musí, veď je tam riaditeľ. Človek pri zmysloch žijúci dnešnú realitu nepopiera, že sedieť na premiérskej stoličke musí byť rovnako príjemné ako bosému človeku chodiť po žeravých uhlíkoch. Dobré správy sa minuli, [...]

Celoplošný chaos.

15.01.2021

Otázka (ne)potreby ďalšieho kola celoplošného testovania eskaluje k čoraz väčšej koaličnej kríze. Na vlne napätia medzi koaličnými partnermi a ich názormi k testovaniu si úplne poľahky surfuje SMER s HLASOM a zbierajú dávno stratené preferencie. Nech už sú fakty o testovaní na ktorejkoľvek strane misky váh, akosi sme zabudli na podstatnejšie [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

birosstanislav

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 20760x
Priemerná čítanosť článkov: 2307x

Autor blogu

Kategórie